22 oktober 2018

Koolhydraatarme Lasagne
Ingrediënten:
- Mager rundvlees, mager rundergehakt of kipfilet
- Courgette of aubergine
- Olijfolie
- Tomaat
- Ui
- Knoflook
- Laurierblad
- Zwarte peper
- Zout
Voorbereiding:
Snipper de ui en fruit deze in olijfolie, voeg de klein gesneden stukjes tomaat toe als de ui doorschijnend wordt. Laat 5 minuten koken. Voeg het vlees toe. Breng op smaak met zout, laurier, zwarte peper en knoflook. Bedek en kook gedurende 15-20 minuten. Snijd de aubergine of de courgette in plakjes. Dan ga je laagjes bouwen je begint met: 1 laag vlees + 1 laag aubergine of courgette + 1 laag vlees+ 1 laag aubergine of courgette en zo verder ... De laatste laag moet worden gegarneerd met aubergine of courgette. Verwarm de oven tot 180 ° C. Bak gedurende 25-30 minuten. Nadat je de lasagne uit de oven hebt gehaald, voeg je 1 eetlepel olijfolie en oregano toe.