FIT6


20 november 2019

Italiaanse Bloemkoolpizza

Italiaanse Bloemkoolpizza

ingrediënten:

De onderkant van de pizza

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 4 plakjes (ca. 100 g) gele kaas
  • Zout, peper, basilicum

Extras

  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • Een handvol groene asperges
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels olijfolie

voorbereiding:

De onderkant van de pizza

Rasp de gewassen bloemkool op een grof gaas en rooster deze vervolgens ongeveer 15 minuten in een koekenpan (zodat deze enigszins verdampt), onder af en toe roeren. Cool. Mix met ei, een snufje zout en geraspte kaas. Vorm de onderkant van de pizza van het op deze manier bereide deeg. Plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak zonder hete lucht gedurende 25 minuten op 190 ° C.

Tomatensaus

Was, verbrand en schil tomaten. Verwijder zaden, meng met een blender. Voeg naar smaak zout, peper en basilicum toe.

Peterselie pesto

Meng peterselie met pompoenpitten en olijfolie.

Extras

Op de bodem besmeurd met tomatensaus, doe courgette in dunne plakjes gesneden, gegrilde asperges en peterselie pesto. Bestrooi met verse basilicumzaadjes. Bak nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Corporate Video


Testimonials